Új vagy újszerű? Néhány apróság, amit nem árt tudnod

Szerző: PSR

Hello, üdv itt a Plus Size Ruci oldalán! Amint láthatod, itt magánszemélyek – tehát te is – és ruha üzletek, tervezők is árusíthatják rucijukat. Láthatod, hogy van ami új, van ami újszerű vagy épp használt. Mire érdemes odafigyelned ezzel kapcsolatban?

Vannak, akik azt mondják sosem vennének használt ruhák, mások kifejezetten szeretnek “turizni”.
Célunk itt a Plus Size Rucin, hogy akkor is megtaláld számításaidat, ha ezt, vagy azt szereted.

Biztos te is találkoztál már olyan új darabbal, ami két mosás után tönkrement, vettél már olyan újszerű, azaz alig, vagy csak egyszer használt ruhát, ami fantasztikus minőség volt, de ez akár fordítva is előfordulhatott.

Új daraboknál könnyű a helyzet, mert ugye új, nem volt senkin.
Újszerű vagy használt (ez utóbbi többször viselt, nem csak egyszer-kétszer) daraboknál akár érdemes megkérdezni az eladót, hogy hányszor viselt, mennyire régi stb.

Mit jelent az újszerű?

Talán veled is előfordult már, hogy valamit csak egyszer vagy kétszer vettél fel, aztán nem tudtad milyen alkalomra viselhetnéd vagy épp kinőtted, kifogytad és csak a szekrényt díszíti. Ezek az újszerű rucik. Külföldön ennek nagy kultusza van, hogy egy-egy darabot csak egy alkalomra vesznek meg, utána pedig nem tudják hova tenni, így eladják.

Milyen a használt?

Amit többször viseltünk, esetleg kicsit viseltes, de mégsem annyira, hogy kidobjuk vagy befogjuk portörlőnek, és talán még valaki örülne neki, pláne, ha egy jó márka darabja, amiről tudjuk, hogy évekbe tellik, mire tönkremegy.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük